Endüstri'nin Güçlü Ortağı

   
DEVAM EDEN PROJELER
ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

ENERJİ SANTRALLERİ

DELTA PROSES, 13 MWh ile 350 MWh enerji çıkış kapasitesi arasında değişen birçok Kömür Yakıtlı Termik Santral Projesi ve Jeotermal Enerji Santrali Projesini EPC bazında tamamlamıştır. Şirketimiz, Enerji Santrallerinin tesis otomasyonu ve elektrik sistem tasarımı konusunda geniş bir bilgi birikimine sahiptir.

Ülkemizin uzun yıllardır enerji politikası haline gelen büyümeye paralel olarak özellikle yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak enerji üretimi artmaktadır. Yenilenebilir enerji kaynakları arasında jeotermal enerji düşük işletme maliyetleri ve yüksek verim ve üretimi ile ön plana çıkmaya başlamıştır.

DELTA PROSES, ülkemizde jeotermal enerji sektörünün önde gelen EPC yüklenici firmalarından biridir. Anahtar teslim olarak tamamladığı jeotermal enerji santralleri projeleri ile sektörün en deneyimli ve bilgi birikimine sahip firmasıdır.

Genel iş kapsamı; elektrik sistem tasarımı, bakanlık izinlerinin alınması, LW-MV sistem saha kurulumu, elektrik & enstrümantasyon temini ve saha kurulumu, PLC-DCS panolarının yapımı, DCS-SCADA programlama ve devreye alma aşamaları Delta Proses tarafından tek elden yapılmaktadır.

Delta Proses tarafından yapılan santraller yüksek enerji verimi ve yüksek düzen ile çalışmaktadır. Duruş süreleri minimize edilmiştir. Üretim kuyuları insan müdahalesi olmadan tam otomatik olarak çalışır. BOP bölümündeki tüm veriler toplanır, işlenir ve raporlanır. Santrallerin kontrol sistemi Siemens'in en üst platformu olan PCS7 ile yapılmıştır. PCS7 DCS sistemi, PLC'nin çok daha üst bir versiyonudur. Standartlaştırılmış Siemens PCS7 DCS mühendislik yazılımı ve donanım sistemi sayesinde; temel teknik bilgiye sahip operatör personeli Scada üzerinden sistemi kolaylıkla çalıştırabilir ve izleyebilir. Scada sistemimizde Operatör, her bir ekipmanın çalışma parametrelerini (giriş ve çıkışlar) açılır ekranlar aracılığıyla takip edebilir. Alarmlar, trendler ve geçmiş veriler kolayca elde edilebilir. Operatör kullanıcı erişim seviyeleri her zaman istenildiği gibi ayarlanabilir. Tesis elektrik üretiminin verimlilik rakamları ve trendleri önceden tasarlanmış raporlarla görülebilir.

DELTA PROSES ayrıca, hem Kömür Yakıtlı Termik hem de Jeotermal Enerji santralleri için Türbin Hız Kontrol Sisteminin kontrol sistemini, Türbinin ara bağlantı sistemine ve tüm BOP'a (Tesis Dengesi) sorunsuz çalışma ve senkronizasyon için son derece yeteneklidir.

Menderes Jeotermal A.Ş. 17MW DORA3A Enerji Santrali Yapımı

Greeneco JES2 Jeotermal Enerji Santrali

SANKO ENERJİ SALİHLİ JES-3 SANTRALİ ELEKTRİK VE OTOMASYON İŞLERİ İLE SALİHLİ JES-3 154KV ŞALT SAHASI

Alaşehir 23MW Jeotermal Enerji Santrali Anahtar Teslimi AG, OG, Enstrumantasyon ve DCS Otomasyon İşi

Çelikler Holding Sultanhisar JES2 24MWatt Jeotermal Enerji Santrali

ORMAT Yerli Türbin Hız Kontrol Sistemi

Ankara Özel Kara Kuvvetler Komutanlığı Enerji İzleme ve Yönetimi

SANKO ENERJİ SALİHLİ JES-1 SANTRALİ ELEKTRİK VE OTOMASYON İLAVE İŞLERİ

Yerli Türbin Hız Kontrol Sistemi

Greeneco JES3 Jeotermal Enerji Santrali

SANKO ENERJİ SALİHLİ JES-2 SANTRALİ ELEKTRİK VE OTOMASYON İŞLERİ

 
 
 
Copyright Delta Proses Otomasyon Kontrol & Elektronik Sistemleri ® 2012
Bu sitede kullanılan resim ve belgeler orijinal olup tüm hakları DELTA PROSES'e aittir. İzinsiz kullanılamaz.
Delta Proses Otomosyon, Siemens yetkili çözüm ortağıdır.